De edities

Samen werpen we een blik op onze vorige edities.

We hebben samen al veel beleefd

Het Antwerp Nautical Event is uitgegroeid van een kleinschalig initiatief naar een gevestigde waarde in de sector. De organisatie luistert elk jaar naar de feedback van bezoekers en standhouders om bij te sturen en het event nog meer af te stemmen op hun noden. Zo hebben we de afgelopen jaren het Antwerp Nautical Event zien evolueren en de bezoekersaantallen zien stijgen. De constante innovatie en ons uniek concept maken dat zowel bezoekers als standhouders met veel plezier terugkomen naar het event. Navigeer hier met ons door de tijdslijn van 2020 tot vandaag.

7 & 8 maart 2020
7 & 8 maart 2020

De eerste editie

De eerste editie van het Antwerp Nautical Event vond plaats in 2020. Begin maart, net voor de Corona-lockdown, kwamen heel wat bezoekers samen in een gemoedelijke setting. Naast enkele interessante standhouders waren er verschillende randactiviteiten zoals een zeilinitiatie en vaarinitiatie met een RIB. Het was direct duidelijk dat de pleziervaart nood had aan een event afgestemd op de sector. De basis was gelegd voor de toekomst.

18 & 19 september 2021
18 & 19 september 2021

De tweede editie

In 2021 zet de organisatie van het Antwerp Nautical Event de volgende stap door het event uit te breiden en de binnenvaart mee te betrekken. Deze editie werd gekenmerkt door zomers weer vermits het event door Covid 19 verplaatst was naar september. Hierdoor hebben we enkele zomerse activiteiten kunnen organiseren, waaronder een SUP initiatie in het Asiadok. We mochten over het hele weekend 900 bezoekers verwelkomen.

12 & 13 maart 2022
12 & 13 maart 2022

De derde editie

De derde editie van het Antwerp Nautical Event was er al 6 maanden na de tweede editie en vond plaats in het voorjaar van 2022. De beursruimte werd uitgebreid om meer plaats te bieden aan geïnteresseerde standhouders. Het was duidelijk dat het event gesmaakt werd door verscheidene binnenvaart- en pleziervaartbedrijven. We konden terugblikken op een zonnig weekend in maart waarbij 1.500 bezoekers hun weg vonden naar het evenement.

3, 4 & 5 maart 2023
3, 4 & 5 maart 2023

De vierde editie

2023 werd gekenmerkt door enkele ingrijpende veranderingen waarbij de koers van het Antwerp Nautical Event voor de toekomst werd bepaald. Zo werd een riviercruise schip gehuurd dat plaats gaf aan een exclusief netwerkevent op vrijdag en aan de beurs voor de binnenvaart op zaterdag en zondag. Het was de eerste keer dat het event drie dagen duurde in plaat van twee. Het nieuwe concept werd met enthousiasme onthaald en we mochten 3.000 bezoekers verwelkomen.