Editie 2024

23-25 februari in het Asiadok in Antwerpen.

Het event

Het Antwerp Nautical Event zal in 2024 doorgaan van 23 tot en met 25 februari. De beurs voor de pleziervaart is op vrijdag 23 februari geopend van 12:00 tot 17:00. Op zaterdag 24 en zondag 25 februari zal de beurs geopend zijn van 10:00 tot 17:00. Voor de professionele vaart is er op vrijdag een netwerkevent op uitnodiging. Op zaterdag en op zondag is de professionele beurs geopend van 12:00 tot 19:00.

Naast interessante standhouders met boeiende activiteiten of nuttige producten, staan er ook heel wat leuke activiteiten gepland. Op deze pagina vind je alle informatie over wat er gepland staat en waar je moet voor inschrijven. De organisatie zet alles in het werk om de bezoeker weer een onvergetelijke ervaring te geven.

Met dank aan onze sponsors

Activiteiten met inschrijving

We nemen je mee voor een leuke rondvaart door de Antwerpse Stadshaven. Bewonder klassiekers zoals het Havenhuis en het MAS vanop onze sloep. Plezier verzekerd.

In samenwerking met Volvo Penta organiseren we ook dit jaar weer de interessante workshop rond onderhoud aan de motor. Dit is een niet te missen event voor elke jachteigenaar. 

Brabo zet zijn simulator open voor schippers en rederijen. Ontdek hoe schippers worden voorbereid op de aangepaste vaarsituatie door de Oosterweelwerken. Enkel voor mensen gelinkt aan de binnenvaart. 

Tegen de achtergrond van een avontuurlijk reisverhaal beschrijft de auteur van “Alles is goed in mijn wereld” hoe hij erin slaagde om zijn droom waar te maken en hoe dat zijn leven definitief veranderde.

Het team van Portokali neemt je mee op een zeiltocht tussen de Griekse eilanden. Een interessante lezing vol leuke verhalen.

 

Sigrid Huyghe is voorzitter van VZW Stuurvrouw en staat ook in voor Sailing for think pink. Ze brengt het unieke verhaal van een Belgisch all-female offshore zeilteam, met als ultieme racedoel, de Fastnet 2025.

Doorlopende activiteiten

Stap aan boord van Saeftinghe en verken de wereld van de zeilvaart. De crew wilt graag de wonderen van het leven op zee en aan boord van de T/S Saeftinghe met jou delen.

Vzw De Schroef is een organisatie van en voor kinderen uit de binnenvaart. Tijdens het event verzorgen ze kinderanimatie en leuke activiteiten.

Op zondag 25 februari zetten we de deuren nog eens extra open voor de binnenvaarders en binnenvaartondernemers met hun gezin. Bezoek ons event en breng je kinderen mee voor een aangename namiddag.

We organiseren een winterdrink voor de binnenvaartondernemer. Op zaterdag 24 februari van 16u tot 19u doen we onze winterbar open aan de kade voor het cruiseschip.

Gedurende het event kan je verschillende yachten bezoeken die beschikbaar zijn voor verkoop of voor verhuur. Bezoek onze beurs en begin te dromen over leuke avonturen op het water.

Op zondag 25 februari zetten we de deuren nog eens extra open voor de binnenvaarders en binnenvaartondernemers met hun gezin. Bezoek ons event en breng je kinderen mee voor een aangename namiddag.

De duikers van Underwater Solutions zijn ook dit jaar terug met hun duiktank. Zonder twijfel de favoriete activiteit van onze bezoekers, om te kijken of om zelf een duik te nemen.

Het splitsen van een touw is een kunst op zich. De medewerkers van Nassau Scheepsbenodigdheden tonen jullie graag hoe dit in zijn werk gaat.

De Tramontane is een catamaran die specifiek ingezet wordt voor evenementen. De bezoeker krijgt de mogelijkheid om een kijkje te nemen aan boord. Meer info op hun website.

Exposanten Binnenvaart

Exposanten pleziervaart

Plattegrond

diner

Culinaire verwennerij – uitverkocht

Geniet op zaterdagavond 24 febrauri mee van een viergangendiner voor slechts 65 euro per persoon. Schrijf je in via onderstaande knop voor een onvergetelijke avond. De avond wordt afgesloten met een leuk optreden van een coverband in de bar.

Menu

Spinazie salade I honing-mosterd dressing I gekookt ei I zuurdesem croutons

OF

Agnus Beef Carpaccio I parmesaan vlokken I arugula I truffelmayo I karpertjes

***

Pompoensoep op grootmoeders wijze I pompoenzaadjes geroosterd met kaneel

***

Traag gegaarde Sirloin I foyot saus I cantharellen I bloemkool gratin I Macaire aardappel

OF

Gebakken Zeeduivel I maïs beignets I gegrilde courgette met appelcider dressing I waterkers

OF

Quinoa Avocado & zoete aardappel timbale I geroosterde romanesco I bieten I venkel crisp

***

Witte chocolade & mokka taart I Zoetzuur chocolade ijs

Overnachten

Luxe overnachting op de Emily Brontë

Uitverkocht!

Altijd al eens willen overnachten op een luxe riviercruise? Op het Antwerp Nautical Event krijg je deze kans. Het riviercruiseschip Emily Brontë ligt aangemeerd aan de kade van Antwerp Nautical Event en wacht op jou!

Inclusief ontbijt!

Je kan niet alleen heerlijk slapen, maar ook zalig genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet. Inbegrepen in je overnachting!

Exclusief aanbod.

Dankzij het Antwerp Nautical Event krijgt u de kans om voor slechts 100 euro  (éénpersoonskamer) en 180 euro (tweepersoonskamer) per nacht te verblijven in ware luxe, inclusief royaal ontbijt.

Snel boeken is de boodschap, want de plaatsen zijn beperkt!